V mesecu decembru je tudi v skupini “METULJČKI” dišalo po praznikih. Mesec december je bil zelo praznično in čarobno obarvan. Vsak dan so nas obiskali palčki, no za nas so pustili pismo v katerem so bile pesmice, uganke ali pa kakšne naloge. Naučili smo se novi ples Mi delamo snežaka in deklamacijo o Zimi, katera kar noče in noče priti k nam.

V prvem tednu smo bili v knjižnici, kjer nam je knjižničarka prebrala pravljico o čarobnem božičnem drevescu. Po pravljici smo še mi izdelali okraske in tako okrasili smrečico v knjižnici.

Seveda smo morali tudi mi urediti igralnico in jo okrasiti s prazničnimi motivi. Sledilo je veliko ustvarjanja, lepljenja, rezanja in slikanja, da smo okrasili igralnico ter izdelali voščilnice. Seveda pa nismo pozabili na pisanje pisma dedku Mrazu.

V naslednjem tednu je sledilo ustvarjanje v sodelovanju s Centrom za ponovno rabo Rogaška Slatina. Novoletne okraske smo izdelali iz odpadnih materialov in s tem okrasili smrečico pred občino.

Tudi v igralnici smo postavili smrečico, jo okrasili z okraski ter lučkami.

Za babice in dedke smo pripravili tudi čajanko in na njej pokazali, kaj smo se naučili v mesecu decembru. Starim staršem smo zapeli pesem o Škratih, povedali deklamacijo o Zimi in zaplesali ples o Snežaku. Nato je pa sledilo druženje ob piškotih in čaju.

Veliko smo se družile tudi skupine med sabo. V  igralnici skupine “SONČKI” smo stopili v kino, pri “SOVICAH” pa se je vsaka skupina predstavila z prazničnimi ali zimskimi točkami.

V zadnjem tednu pa nas je obiskal dedek Mraz v spremstvu palčkov in snežink.

Zadnji dan pred počitnicami pa smo si pripravili praznične pogrinjke, v kuhinji pa so pripravili praznično kosilo.

Zapisala Anja Alegro, dipl. vzgojiteljica

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)