Čistilno akcijo v Bistrici ob Sotli v soboto so odnesle dežne kaplje, so pa spomladanske sončne žarke še pravočasno izkoristil v vrtcu Pikapolonica Bistrica ob Sotli. Otroci vseh vrtčevskih skupin so se podali na čiščenje šolske okolice ter sprehajalnih poti v središču kraja.

Vrtec Bistrica ob Sotli se občinski akciji pridružuje vsako leto. Kot pravi pomočnica ravnatelja za enoto vrtec Zdenka Valenčak je ozaveščanje o skrbi za okolje eden izmed obsežnejših delov vzgojno-izobraževalnega programa v vrtcu. Skozi takšne akcije skušajo otroke ozavestiti kako naj bi družba zagotavljala čisto okolje in kaj lahko k temu prispevajo sami. V učilniških aktivnostih minuli teden so tako širili znanje o čistem, spoznavali so kako se odpadki ločujejo, kako jih lahko smiselno še uporabijo … Hkrati so v vrtcu obeležili svetovni dan zdravja, zato so poudarek namenili tudi zdravemu okolju.

Četrtkovi sončni žarki so bili naklonjeni tudi aktivnostim v naravi. Otroci treh skupin, razen najmlajših so pobirali odpadke v okolici šole, vrtca in občine ob sprehajalnih poteh v središču kraju. Pri tem v glavnem popravljali napake tistih, ki brez pomisleka v naravo odvržejo papirčke ali cigaretne ogorke.

Za soboto je bila napovedana večja čistilna akcija v organizaciji Turističnega društva in občine. Na zbirno mesto je prišlo kakšnih 15 prostovoljcev, a so zaradi premočnih dežnih kapelj čistilno akcijo odpovedali. Nadomestili naj bi jo v kasnejših mesecih, dogovarjali so se za akcijo čiščenja romarske pešpoti na Svete gore ter urejanje svetogorske okolice.

Zapisala Emilija Šterlek

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)