Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 26. 11. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja.

Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu izvajali programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Po Sklepu Občine Bistrica ob Sotli bomo nujno varstvo izvajali v Enoti pri šoli.

Starši, ki boste na novo javili potrebo po varstvu otroka, morate za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca dostaviti ali poslati dokazilo –  potrdilo delodajalca, da opravljate delo, ki je nujno za državo in družbo, ali potrdilo delodajalca, da delavcu ne morejo omogočiti delo od doma, oz. druge oblike dela ali odsotnosti za varstvo otroka ter podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Po priporočilih NIJZ v vrtec pripeljite le otroke, ki so brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19.

Izpolnjeno prijavnico za nujno varstvo ali obvestilo o prijavi pošljite na e-mail s.zobec@gmail.com danes, 27. 11. 2020, do 17. ure. Ostala potrdila lahko oddate v ponedeljek, 30. 11. 2020.

V času zaprtja vrtca bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, oproščeni plačila.

Želimo vam prijeten začetek prazničnega decembra in upamo, da se kmalu vidimo v vrtcu. Zato pa pazite nase, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije in ostanite zdravi.

 

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)