S prireditvijo Pozdrav pomladi, ki smo jo imeli prav na prvi pomladni dan, smo obeležili prihod pomladi ter tudi oba marčevska praznika – dan žena in materinski dan. Na prireditev smo povabili tudi očete ter stare starše, ki mladim družinam pogosto priskočijo na pomoč pri varovanju otrok in so že kar pogosti obiskovalci našega vrtca.

Strokovne delavke smo pripravile kulturni program, v katerem so sodelovali otroci vseh štirih skupin. Skupaj smo na svoj način uprizorili pravljico pisateljice Ele Peroci, Moj dežnik je lahko balon, ki so jo otroci spoznali v knjižnici in jim je bila zelo všeč. Popeljala nas je v Jelkin svet sanj in domišljije, kjer je vse mogoče. Otroci so uprizorili njeno dogodivščino s plesom ob instrumentalni in vokalni glasbi, petjem in deklamiranjem. Sodelovali so tudi pri izdelavi scene ter rekvizitov, ki so jih uporabili med nastopom. Sami so poslikali klobuke, dežnike, hiške… Vse to so ponosno pokazali staršem in drugim obiskovalcem prireditve.

Tudi strokovne delavke smo bile ponosne nanje. Vesele smo bile odziva staršev, ki so navdušeno ploskali. Otroci so krepili pozitivno samopodobo ter ob tem pridobili še dragoceno izkušnjo kot soustvarjalci in izvajalci kulturnega programa. Večina jih je prvič nastopala pred tako veliko množico.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)