V vrtcu smo se tretji teden novembra z različnimi dejavnostmi seznanjali s pomenom zdrave,
lokalne hrane in zdravega načina prehranjevanja. Starejši otroci so obiskali kmetijo Sinkovič
in se seznanili s predelavo mleka v mlečne izdelke. Le-te so lahko tudi poskusili. Z
navdušenjem so jedli skuto z bučnimi semeni, marmelado in se posladkali z jogurtom.
Teden smo zaključili z Dnevom slovenske hrane in s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Na ta dan, 18. 11., sta vse skupine obiskala čebelarka, ga. Emilija Štrlek in čebelar, g. Sandi
Šmalčič. Predstavila sta nam delo čebelarja, čebelarsko obleko, čebele in čebelje izdelke, mi
pa smo jima o čebelah zapeli pesmi, povedali deklamacijo in prstno igro. Z veseljem smo s
prstki poskusili med iz satja in nadeli čebelarski klobuk ter rokavice. Otrokom najstarejše
skupine se je pridružil tudi g. župan, Franjo Debelak.

Letošnji slogan Tradicionalnega slovenskega zajtrka se je glasil »Zajtrk z mlekom – super
dan!«. Poleg lokalno pridelanega mleka smo zajtrkovali še ostala tradicionalna in lokalno
pridelana živila: kruh, na katerega smo namazali maslo in med, na koncu pa smo si privoščili
tudi jabolka.

Zapisala: Urška Vahtarič, dipl. vzg.

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)