Mesec december in vonj po piškotih. Mali prstki tiščijo rokice v maso in z modelčki oblikujejo piškot. Mmmm se sliši, ko ugriznejo vanj. Nato pa »še, še«. Cepetavčki popackani z barvo. Iz stropa visijo snežinke, v garderobi smrekova veja z bučkami in odtisi malih prstkov. Postavljena smrečica z okraski v igralnici in tudi pri občini so male dlani in stopala polepšala smreko. Sliši se praznična glasba male rokice in nogice poskakujejo in se vrtijo ob ritmih. Kdo je v slikanici? Morda Božiček, Miklavž ali dedek Mraz pa jelenček Rudolf. In kako raste božično žito! Iz tako malega semena tako visoko steblo.

V sredo, 13. 12. 2017 so se nam v prazničnem vzdušju pridružili starši in babice na ČAJANKI. Skupaj smo zapeli in zaplesali, si ogledali osebne mape, se posladkali in ogreli v objemu in s čajem ter se nato igrali, listali slikanice in se imeli predvsem lepo z bližnjimi.

V sredo, 20. 12. 2017, smo razdelili voščilnice in voščili srečno novo leto 2018. V avli šole smo prisluhnili učencem glasbene šole in uživali v ritmih božičnega koncerta.

Četrtek, 21. 12. 2017, smo se najprej razgibali z veselimi obročki. Kasneje pa se družili v skupini Sončki ter si ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica.

V petek, 22. 12. 2017, nas je obiskal dedek Mraz s palčki, ki so uprizorili kako si dedek Mraz umiva roke. Predvsem je bilo zanimivo odpiranje daril ter igra z novimi igračami in v novi kuhinji. Nato smo se še sprehodili v igralnico skupine Sovice, kjer so nam otroci zaigrali igro po zgodbi Palček Pohajalček.

Zapisala Anja Cesarec, dipl. vzgojiteljica

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)