“V mali vasi so male hiše in v vsaki hiši so otroci. V vasi je lep red, le otroci so neredni.” Tako se začne čudovita zgodba pisateljice Ele Peroci Muca Copatarica, ki je “SONČKE” v prazničnem mesecu decembru popeljala v čudoviti svet pravljice. 

Najprej smo se odpravili v knjižnico, kjer smo spoznali Muco Copatarico. Za nas je pripravila veliko zanimivih reči, prebrali smo pravljico, sestavili sestavljanko, najbolj všeč pa so nam bile pobarvanke ilustracij iz pravljice. Razvrščali, urejali in prepoznavali smo svoje copate in copate svojih prijateljev. Odtisnili smo svoje noge, barvali storžke in okrasili smrečico. Od kar so se “SONČKI” seznanili s pravljico pa otroke navajamo na redno pospravljanje svojih čevljev, copat in bundic. Kdo ve mogoče pa še vedno hodi okoli Muca Copatarica in opazuje ali je vse v najlepšem redu.

V mesecu decembru smo izdelovali voščilnice, okraske za na smrečico, svečnike za babice in dedke, hkrati pa smo uživali v zimskih radostih, ki nam jih je prinesel sneg.

V tem času smo si ogledali kar nekaj predstav prva izmed njih je bila ŽOGICA NOGICA, zaigrale so nam jo strokovne delavke iz vrtca Rogatec. Sledila je predstava Muca Copatarica, katero smo strokovne delavke predstavile na čajanki dedkom in babicam. Pred začetkom počitnic pa so za vse otroke iz vrtca skupina “sovice” pripravili dramatizacijo Palček Pohajalček.

V petek pred počitnicami nas je obiskal DEDEK MRAZ in v košu prinesel darila, katerih smo se vsi skupaj zelo razveselili.

Zapisala Anja Mlinarič, dipl. vzgojiteljica

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)