Spoštovani starši!

Od 9. 2. 2021 dalje bo vzgojno-izobraževalno delo v vrtcu potekalo za vse otroke.

Vsi zaposleni v vrtcu se bomo tedensko testirali za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in na ta način omogočili varnejšo izvajanje vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Testiranje zaposlenih bo potekalo tako, da bo vzgojno-izobraževalno delo nemoteno potekalo.

Vzgojno izobraževalno delo bomo organizirati na način, da se skupine ne bodo združevale. Otroci bodo znotraj skupine živeli kot ena družina in se normalno družili, ob tem pa upoštevali vsa navodila glede higiene rok, kašljanja in kihanja. Ohranjanje priporočene razdalje  je pri predšolskih otrocih nemogoče zagotavljati. 

Vas starše pa prosimo, da v vrtec prihajajo le povsem zdravi otroci, saj bomo le na ta način ohranili odprt vrtec – to mora biti naš skupni cilj. Če torej pri svojem otroku opazite enega od tipičnih bolezenskih znakov, je prav, da otrok ostane doma in v primeru, da znak po dveh ali treh dneh ne izgine, pokličete osebnega zdravnika: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Prav je, da se v vrtcu in šoli vsi držimo preventivnih ukrepov, ki lahko bistveno zmanjšajo možnost prenosa okužbe: zaščitne maske v skupnih prostorih, varna medosebna razdalja, higiena rok – še posebej ob kihanju in kašljanju ter redno prezračevanje prostorov. Starše prosimo, da poskrbite za upoštevanje ukrepov tudi v popoldanskem času in izven vrtca, saj je od vseh nas odvisno ali bomo imeli odprte vrtce in šole.

Z dnem odprtja vseh vrtcev so storitve vrtca za starše plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek ali enoto zaradi okužb z virusom SARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE).

 

Hvala, ker pomagate. Ostanite zdravi.

Kolektiv vrtca Pikapolonica

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)