PRVI PRIHOD V VRTEC

Starši morajo vodstvu vrtca pisno sporočiti, da bodo otroka ponovno pripeljali v vrtec pred ponovnim prihodom otroka v vrtec. Ob prihodu otroka prinesejo podpisano izjavo:  Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19

Starši naj spremljajo zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestijo vrtec in otroka ne pripeljejo v vrtec.

V vrtce naj vstopajo samo otroci in zaposleni, ostali le po potrebi po predhodni najavi

in naj upoštevajo vse potrebne ukrepe (nošenje maske, higiena rok, kašlja…)

 

PRIHOD V VRTEC in ODHOD IZ VRTCA

Potrebno je časovno in prostorsko načrtovanje prisotnosti in dejavnosti otrok v vrtcu in časa prevzema ter odhoda otrok iz vrtca, da se izognemo zastojem v garderobi.

Zbiranje otrok je organizirano tako, da se skupine otrok med seboj ne mešajo in so primerno oddaljene – za vsako skupino otrok v svojem prostoru.

Skupina “Sovice” imajo začasno igralnico v učilnici angleščine, zato vstopajte pri glavnem vhodu v šolo, otroci pa se preobujejo v šolski garderobi, kjer imajo svoje znake.

Starši naj vzdržujejo potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev, če prihajajo hkrati.

 

V vrtec naj ne vstopajo, če ni nujno potrebno, če je nujno, pa z masko in si ob vstopu razkužijo roke. Otrok si po preobuvanju in oblačenju umije roke v umivalnici.

Priporočamo, da si predšolski otroci ne razkužujejo rok, ampak jih umivajo z vodo in milom.

Rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko, v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila za pranje doma.

Svetujemo naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.

Uporabo javnega prevoza do vrtca in z njega odsvetujemo, če je mogoče priti drugače.

Otroci naj načeloma ne prinašajo igrač in knjig od doma. Igrače (»ninice«, dude) in podobno je treba shraniti za posameznega otroka, za čas med spanjem (po dogovoru s strokovno delavko).

 

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)