PODALJŠANJE ZAPRTJA VRTCA IN IZVAJANJE NUJNEGA VARSTVA V TEDNU OD 2.11. DO 6.11.2020

 

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bodo Vladni ukrepi za omejevanje širjenja novega korona virusa podaljšani za en teden. Po Sklepu Občine Bistrica ob Sotli bomo nujno varstvo izvajali v Enoti pri šoli.

Do nujnega varstva otrok so upravičeni starši, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države in jim delodajalec v času zaprtja vrtcev zaradi začasne prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ne more omogočiti dela na daljavo.

Za uveljavljanje pravic do nujnega varstva morata oba starša oziroma starši samohranilci vrtcu predložiti potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva otrok ter podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Po priporočilih NIJZ v vrtec pripeljite le otroke, ki so brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19.

Izpolnjeno prijavnico za nujno varstvo, pošljite na e-mail s.zobec@gmail.com danes, 30. 10. 2020, do 17. ure.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)