V okviru 2. roditeljskega sesatnka smo staršem pripravili predavanje na temo varne rabe digitalnih tehnologij v predšolskem obdobju. Vsebino, ki je v današnjem času zelo aktualna, je predstavila univ. dipl. psih. Franja Gros iz centra LOGOUT, ki je specializirani center pomoči ob tveganih spletnih vedenjih.

Predavateljica je podrobno predstavila vpliv pretirane rabe digitalnih tehnologij (tabličnih računalnikov, telefonov…) na vsa področja otrokovega razvoja in poudarila pomen tesnega stika med starši in otroki ter neposredne komunikacije. Predstavila je vsebine, ki so lahko koristne za splošni razvoj otrok glede na starostna obdobja ter priporočila in nacionalne smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih. Poudarila je odgovornost staršev za vzgojo in oblikovanje zdravih navad pri otroku. Ob tem ne smemo pozabiti, da smo mi njihov vzgled.

Center pomoči Logout deluje tudi v Celju, za nasvete so dosegljivi po telefonu. Nudijo brezplačno svetovanje na daljavo. Več informacij najdete na povezavi https://www.logout.org/sl/za-starse/

Strokovne delavke našega vrtca se pridružujemo njihovim napotkom in podpiramo pobudo, da otrokom vsak dan pokažemo, da jih imamo raje kot svoj telefon.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)