V okviru projekta WOW? WOW! (v sodelovanju z evropskima državama Hrvaško in Poljsko), vsaki mesec nekaj časa posvetimo kužkom. Tako smo že spoznavali naše domače kužke, njihova čutila, skrb zanje in v igralnico smo jih povabili na obisk.

S projektom smo začeli v mesecu januarju. Najprej smo se pogovarjali o domačih ljubljenčkih, katere imajo otroci doma. Otroci so v vrtec pridno prinašali fotografije svojih domačih prijateljev in iz njih smo izdelali plakate. Te fotografije domačih ljubljenčkov smo posredovali tudi prijateljem na Poljsko in Hrvaško.

Spoznali smo tudi države članice, njihove otroke in tudi mi smo zanje pripravili kratek predstavitveni video. Otroci so se seznanili z državami in kje se te države nahajajo.

V igralnici smo ustvarili tudi kotiček, v katerem so otroci preko slikovnega gradiva po lastni želji raziskovali in si ogledovali kužke. Seveda smo si preko spleta ogledali tudi kratek posnetek o skrbi in ravnanju s kužki.

Sledilo je spoznavanje kužkov, odkrivali smo, kako skrbimo za kužke, kako z njimi ravnamo, kaj jedo in kaj potrebujejo za preživetje. Raziskovali smo tudi čutila, najprej naša (človeška), kako zaznavamo in spraševali ter raziskovali smo tudi kako zaznavajo naši štirinožni prijatelji.

… z jezikom smo okušali hrano…

… otroci so se preizkusili v slikanju s čopičem s prevezo čez oči…

… vonjali in prepoznavali smo različne začimbe, zelišča in pasjo hrano…

V tednu pred prazniki, so nas v skupini obiskali štirinožni prijatelji kužki iz društva PoPasje.

Otroci so se tako vsi seznanili s kužkom, kako zanj skrbimo, lahko so ga pobožali in videli nekaj trikcev.

Tudi sami smo odšli na potep. Z avtobusom smo se odpravili na Poklek pri Podsredi, kjer smo obiskali ZOO OAZO – pasji hotel. Tam nam je družina Bricelj – Žuželj pokazala raznovrstne živali, ki so v oskrbi pri njih. Pokazali so nam različne pasme psov, ki so trenutno v oskrbi pri njih. Ogledali smo si tudi hotel in prostore za kužke.

 … vožnja z avtobusom…

… raziskovanje in ogled ZOO OAZE…

Zapisala Anja Alegro, dipl. vzg.

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)