Gibanje je za otroka naravna in življenjska potreba. Današnji način življenja žal marsikateremu otroku onemogoča, da bi se v zadostni meri razgibal na naraven in zdrav način.

Zato smo se otroci in vzgojiteljice skupine »Sončki« vrtca Pikapolonica odločili, da  bomo mesec maj posvetili različnim športnim aktivnostim.

V začetku smo spoznali jogo. Najprej smo skozi pravljico Moj očka je presta spoznali nekaj joga položajev in jih vsakodnevno izvajali v igralnici in tudi na prostem. Nato smo za zaključek joge povabili ga. Zdenko Valenčak, ki nam je predstavila kako se joga pravilno izvaja. Otroci so bili zelo navdušeni in strpni. Med vadbo so bili usmerjeni na položaje in na dihanje.

Nato smo spoznali še karate.  V vrtec smo povabili člane karate kluba Obsotelje in Kozjansko. K nam so prišli Suzana Ravnikar Bele, Luka, Ana in Lea Bele. Suzana je otrokom najprej skozi zgodbo predstavila karate, nato pa nam je Luka predstavil sklop elementov imenovanih kato, Ana in Lea pa sta pokazali športno borbo. Otroci so bili zelo navdušeni in to pokazali s svojo strpnostjo in željo po gledanju in poslušanju. Kasneje so se aktivno vključili in spoznali nekaj osnovnih karate elementov. Za zaključek pa so še otroci, ki so želeli preizkusili karatejske rokavice.

V  nadaljevanju sledi še spoznavanje s poganjalčki, kolesi in skiroji. Spoznali bomo tudi športe v katerih se uporablja žoga.

 

Zapisala dipl. vzg. Karmen Ferčec.

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)