V tednu otroka, ki je potekal od 5.10. do 11.10.2015, smo izvedli veliko zanimivih dejavnosti. Letošnja tema je bila »Nekaj ti moram povedati«, zato smo se veliko pogovarjali, spodbujali otroke h komunikaciji in se dotaknili naših čustev.

 

Ogledali smo si animirani film o Rdeči kapici, ob katerem smo se pogovarjali o strahu, veselju, sreči… V popoldanskem času smo imeli prvo letošnje druženje s starši. Prebrala sem jim zanimivo zgodbo o ovnu Mirku, ki se je zelo razjezil, sledil pa je pogovor o jezi in drugih čustvih. Ugotovili smo, da imamo vsi raje prijetna, pozitivna občutja, ob katerih se bolje počutimo in ob pomoči staršev smo si izdelali drevo dobrih misli oziroma besed. Sledila je socialna igra Avtopralnica, ob kateri smo se sprostili in pokazali, koliko si zaupamo in upamo. Otroci so v njej uživali in bili na koncu kar malo žalosti, ker je bilo srečanja konec.

V naslednjih dneh smo se družili s skupinama Sončkov in Sovic. Obe srečanji sta bili gibalno in plesno obarvani, saj smo se igrali rajalne  in gibalne igre. Otroci so uživali v sproščenem druženju, se srečali s svojimi prijatelji in spoznavali nove. Z zanimanjem so opazovali najmlajše varovance, ki še komaj hodijo.

V petek, 9.10., pa smo izvedli Tek solidarnosti, kjer smo se zopet družile vse skupine. Otroci so ob ogledu diapozitivov spoznavali, kako živijo v Afriki in kakšne podnebne razmere so tam. Spoznali so pojem solidarnosti in različne načine, kako lahko mi pomagamo. Do otrok so pokazali veliko sočutja in povedali, da bi jim z veseljem podarili nekaj svojih oblačil in igrač. Prav tako pa so z navdušenjem sodelovali pri teku. Vse pretečene metre smo skrbno zabeležili, tek bomo še večkrat ponovili in na koncu leta podatke posredovali dobrodelni organizaciji Karitas, ki je pobudnik te akcije.

Sonja Zobec

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)