V skupini »Sončki« smo teden otroka, ki je trajal od 5. do 11. oktobra 2015, obeležili z igro in druženji s skupinama »Sovice« in »Metuljčki« ter s starši in starimi starši. Nekaj ti moram povedati, je bilo letošnjo geslo, s katerim smo želeli poudariti kako pomembno je med mladostnikom in družino ter širšim družbenim okoljem.

V ponedeljek, 5. 10. 2015, smo se družili skupaj s skupino »Sovice«. Zbrali smo se pri jutranjem krogu. Od otroka do otroka je potovala lutka Sovice, kateri je otrok povedal kaj posebnega je doživel med vikendom ter kako se je ob tem počutil. Skupaj smo se poigrali še na šolskem igrišču.

Ker se v tem času pogovarjamo o Muci Copatarici , sva v torek z Veroniko pripravili za otroke različne igre s copatki. Otroci so iskali izgubljene copatke, jih izdelovali, igrali družabno igro Spomin s copatki. Pogovarjali smo se, kako se počutimo, če izgubimo svoje copatke in najljubše igrače.

V sredo je bil za otroke prav poseben dan, saj so nas obiskali starši in stari starši, saj smo organizirali ličkanje koruze. Kot je bilo v starem običaju smo skupaj zapeli še narodne in ljudske slovenske pesmi. Otroci so preživeli lep dan z najbližjimi osebami.

V četrtek, 9.10.2015, smo se ob rajalnih igrah družili skupaj s skupino »Metuljčki«. Pri otrocih smo zaznale velik interes in željo pri druženju.

Ta dan smo prav tako izvedli POPOLDANSKO DRUŽENJE S STARŠI. Zbrali smo se na v igralnici, kjer so si otroci s starši najprej ogledali lutkovno predstavo Piščanček Pik. Otrokom se je lutkovna predstava zelo vtisnila, kar se je videlo naslednji dan, ko so prišli v vrtec. V nadaljevanju smo se skupaj poigrali še preko socialnih iger – Poštar in Zeleni krokodil.

V petek, smo izvedli prvi skupni tek, saj prav tako v letošnjem letu sodelujemo pri projektu Tek podnebne solidarnosti. Zbrali smo se od najmlajših do najstarejših otrok ter pokazali solidarnost do otrok v revnih afriških državah.

Zapisala in uredila vzgojiteljica Mateja Vrešak

(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)