Spoštovani starši.

V letošnjem šolskem letu smo načrtovali 2 roditeljska sestanka. Prvega smo realizirali v septembru – posamezno po skupinah.  Drugega smo običajno izvedli na način, da smo v skupnem delu sestanka pripravili predavanje za vse starše, v drugem delu pa ste se v skupinah seznanili s polletno evalvacijo in načrtovali skupne aktivnosti do konca šolskega leta.

Letos zaradi trenutnih ukrepov ob epidemiji Covid-19 to žal ni mogoče. Zato smo se odločili, da vam omogočimo ogled predavanja na daljavo. Priporočamo vam ogled predavanja dr. Roberta Kržišnika z naslovom Pozitivni potencial otroškega »teženja«, saj je to za predšolsko obdobje zelo aktualna vsebina.

Trmoglavljenje, uporništvo, zahtevnost, sitnarjenje in drugo »težavno« otroško vedenje se zdi nujni sestavni del odraščanja, boj z njimi pa sestavni del starševstva. A namesto da otroka poskušamo spremeniti, lahko skupaj z njim raziščemo pozitivne motive, ki odganjajo tudi najbolj »težavno« vedenje ter tako pomagamo njemu in sebi. Na predavanju je beseda tekla o praktičnih načinih, kako razumeti skrito otrokovo sporočilo izza »teženja«, kako mu pomagati konstruktivno izraziti potrebe – ter kako s samosočutjem pomagati samim sebi v najtežjih trenutkih.

Povezava do predavanja:

Robert Kržišnik: Pozitivni potencial otroškega ”teženja” – YouTube

Večina otrok je bila v tem šolskem letu v vrtcu prisotna le nekaj tednov. Razpored otrok v mehurčke in delo v oddelkih smo morali nenehno prilagajati. Marsikatero načrtovano dejavnost smo morali izpustiti oziroma jo izvesti znotraj ene skupine.

Vzgojiteljice so vam v marcu z objavo videoposnetka nastopa in dejavnosti otrok že omogočile vpogled v dejavnosti, ki so jih izvajale. Sproti objavljajo aktualne informacije o dejavnostih na oglasnih deskah, na spletni strani vrtca in v javnih občilih. Za individualne pogovore  se dogovorite z vzgojiteljicami in bodo potekali po telefonu ali video klicu.

V skupini Sovice, iz katere bo šla večina otrok jeseni v šolo, pa načrtujemo izvedbo sestanka na daljavo v mesecu maju.

Srčno upamo, da se epidemija v prihodnjih tednih vendarle umiri in se ob sproščanju ukrepov v živo srečamo na zaključku, ki bi potekal na prostem.

 

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo veliko zdravja.

 

Kolektiv vrtca

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)