Čebelarstvo je v naši občini zelo aktualno, saj imamo veliko čebelnjakov in pridnih čebelarjev. Letos smo se odločili, da si ogledamo čebelnjak, ki je bil postavljen v lanskem letu na kmetiji Robek v Črešnjevcu. Sicer pa se pri njih s čebelarstvom ukvarjajo že nekaj generacij, pokazali so nam tudi čebelnjak, ki je bil zgrajen pred osemdesetimi leti, a je sedaj prazen.

Otroci so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi življenja  in vloge čebel ter dala čebelarja, ki jo je pripravil gospod Miha Robek. Pokazal nam je panje, sat, kako ga očisti in iztoči med, kako ravna s čebelicami, če mu pridejo na roko…  Otroci so mu sledili brez strahu pred piki, pogumno so si ogledali zunanjost čebelnjaka in opremljeni z zaščitnimi oblačili tudi notranjost panja.

Na kmetiji smo si ob vodstvu gospoda Francija Robeka ogledali še kalilnik, rastlinjake in posevke na njivi. Otroci so prepoznali večino rastlin, nekatere gojijo tudi doma. Na koncu pa smo se posladkali s sladkim medom in medenjaki.

Skupaj smo preživeli poučen in zanimiv dan, nato pa se z avtobusom vrnili v vrtec. Družini Robek se zahvaljujemo za prijazen sprejem.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)