Spoštovani starši,

sporočamo vam, da je vlada RS s sklepom št. 18100-22/2021/1 z dne 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje.

Zaradi spremenjene organizacije dela moramo pridobiti podatke o številu otrok, ki jih boste od 18. 5. 2020 do 30. 5. 2020 vključili v vrtec. Zato vas prosimo, da izpolnite prijavnico ,  in jo do torka, 12. 5. 2020,  do 12. ure pošljite na naslov o-bos.ce@guest.arnes.si . Če ne morete izpolniti prijavnice, pa  pošljite sporočilo z željenimi podatki na isti naslov. Na podlagi vaših prijav bomo oblikovali stalne skupine. Vodile jih bodo vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic. Število prijavljenih otrok moramo poročati MIZŠ. Za dodatne informacije pokličite na številko 051 411 268.

Pred vključitvijo otroka v vrtec oddate strokovnemu delavcu podpisano izjavo –Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

Starši, ki boste vključili otroke v vrtec, boste dolžni plačevati vrtec in upoštevati priporočila, ki jih je izdal NIJZ. Priporočila zajemajo:

  • zdravstvene omejitve tako za zaposlene, kot tudi za otroke;
  • ukrepe za preprečevanje okužb v vrtcu;
  • priporočila za zaposlene;
  • priporočila za oblikovanje skupin in igre na prostem;
  • priporočila za prihod in odhod iz vrtca in drugo.

S strani Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) smo prejeli seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca. Gradivo najdete tukaj.

Pogledate si lahko tudi okrožnico, ki smo jo dobili vsi javni in zasebni vrtci.

Lepo vas pozdravljam in se zahvaljujem za sodelovanje.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov 1)