V skladu z odločitvijo Vlade Republike Slovenije vam sporočamo, da vrtci v prihodnjem tednu nadaljujejo delo na enak način, kot je to določeno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah ter visokošolskih zavodih.

Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu izvajali programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako določi župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost.

Po Sklepu Občine Bistrica ob Sotli bomo nujno varstvo izvajali v Enoti pri šoli.

Za uveljavljanje pravic do nujnega varstva morata oba starša oziroma starši samohranilci vrtcu predložiti potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva otrok ter podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Po priporočilih NIJZ v vrtec pripeljite le otroke, ki so brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19.

Izpolnjeno prijavnico za nujno varstvo ali obvestilo o prijavi pošljite na e-mail s.zobec@gmail.com danes, 6.11. 2020, do 17. ure. Ostala potrdila lahko oddate v ponedeljek, 9.11.2020.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)