V decembru smo v skupini Cepetavčki veliko ustvarjali. Otroci so odtiskovali s tulci na izrezan trikotnik (smrečica); s čopičem so slikali na s papirjem oblepljeno žogico, ki smo jo nato obesili kot bučko na smrekico. Izdelali smo tudi voščilnice, tako da so otroci tiskali s prstki, takšne s fotografijo obraza pa za bližnje. Oblikovali so slano testo iz katerega smo prav tako naredili okraske za na smrečico. Risali so s flomastrom na večji format. Slikali na papir izrezan v obliko Božičkove kape.

Postavili smo smrečico in nanjo obesili okraske. Ter tudi celotno igralnico praznično okrasili. Zanimiva igra je potekala ob kaminu s prelaganjem deščic.

Seveda smo veliko plesali, rajali, prepevali in igrali na male ritmične instrumente. Obiskala nas je knjižničarka gospa Irena Černelč s pripovedovanje pravljice o živalih, ki so iskale barve, da okrasijo smrečico. Ogledali smo si gosenico Tinko na snegu. Predvsem pa jih je zabavala pravljica: Čajanka z gospodično Zinko in rokovanje z njenim plastičnim servisom.

Pripravili smo čokoladne kroglice (iz sestavin brez jajc in mleka). Otroci so opazovali mešanje sestavin v mešalcu in seveda skušali ustvariti kroglico in jo tudi pojedli. Da nam je v igralnici lepo dišalo, smo s klinčki napikali pomaranče. Pripravili smo si dve čajanki s porcelanastimi skodelicami in krožnički ter praznično okrasili mizo. Otroci so bili zelo spretni v pitju, morda je pomagala tudi gospodična Zinka in njen plastični servis. Ob slavnostnem kosilu smo pripravili praznične servetke in prižgali svečke.

Otroci so sejali božično žito in ga tudi zalili. Nato smo opazovali njegovo rast.

December nas je tudi razveselil s snegom. Otroci so uživali tako v igralnici kot na prostem.

Zapisala: Anja Cesarec dipl. vzgojiteljica

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)