V četrtek, 19. 5. 2016, smo se v popoldanskem času zbrali z družinami otrok iz skupine Cepetavčki na šolskem igrišču. Z namenom, da sodelujemo s starši, spodbujamo k telesni aktivnosti, ki je že dolgo znana kot najboljši dejavnik za ohranjanje in vzdrževanje zdravja in v gibalnih igrah razvijamo gibalni razvoj otrok.

V uvodu smo se razgibali s tekom. Tekli oziroma hodili smo krog solidarnosti, v sklopu projekta Tek podnebne solidarnosti.

Nato sem družine z otroki povabila k igram: ciljanje žoge v obroč, metanje blazinic med nogami, plazenje pod kolebnico na stojalih, hoja po plastični deski, plazenje skozi tunel narejen iz blazine in obročev in skakanje na trampolinu. Vsako dejavnost je bila opremljena s slikovnim gradivom in knjižnima junakoma: Neli in Cezar, ki sta rdeča nit našega trenutnega tematskega sklopa o gibanju.

Kot dodatna točka in presenečenje je sledila vožnja s poganjalci, trikolesniki in potiskanje lesenih vozičkov čez folijo z barvo. Otroci so se zabavali ob vožnji, ki je puščala sled.

Za zaključek je sledila podelitev medalj v obliki žabca Cezarja za dečke in obliki miške Neli za deklice.

Strokovne delavke: Anja Cesarec, Veronika Žučko in Barbara Klar

Zapisala: Vzgojiteljica Anja Cesarec

(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)