Letošnji TEDEN OTROKA je potekal od 2. do 8. oktobra 2017. Osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V VRTEC«. Osredotočili smo se na »radovedni« vrtec, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja, svetle prihodnosti.

Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodovMednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne. Po priporočilih ZN se Svetovni dan otroka (zasledi se tudi termin »Mednarodni otroški dan«) praznuje prvi ponedeljek oktobra.

V skupini Cepetavčki smo se v tednu otroka predvsem družili med otroki in vzgojiteljicami iz ostalih skupin. Tako smo skupaj s skupino Sončki ob prebiranju pravljice Velika skrivnost odkrivali kako zraste jablana. Obiskali smo Sovice na podstrešju stare šole, kar smo se pošalili, da smo osvojili Triglav :), odkrivali nove prostore, prisluhnili njihovemu petju in spoznali Pika Nogavičko. Odpravili smo se na sprehod proti Zdravstvenemu domu, kjer domujejo Metuljčki, igrali smo na ropotuljice, prepevali in vozili vozila po nalepljeni cesti. V četrtek smo odšli do Doma gasilcev, kjer so nas pričakali gasilci in štiri intervencijska vozila, ki so nam jih z veseljem razkazali, njihove prostore in opisali delo gasilca. V petek smo obeležili Množični tek, zaradi dežja v telovadnici šole. Pred tekom sta nam maskoti: lisjak Foksi in tiger Soohorang skozi lutkovno igro povedala, kako pomembno je gibanje.

Za starše smo v torek, 3. 10. 2017, pripravili delavnico ob tednu otroka, kjer smo izdelovali nekaj novega. Julanda je s Sizzixom pripravila različne predloge, tako da je nastala smiselna slika. Starši so otrokom pomagali pri nanašanju lepila, otroci so urili fino motoriko pri prijemanju tankih listkov, skupaj so presodili kam sodi kakšna stvar, jo poimenovali, povedali barve in se zabavali.

Zapisala Anja Cesarec, dipl. vzgojiteljica

(Skupno 388 obiskov, današnjih obiskov 1)