V tednu otroka smo vse skupine izvajale različne aktivnosti za spodbujanje radovednosti. 

V skupini “Cepetavčki” nas je obiskala želvica. Družili smo se z ostalimi skupinami, opazovali smo sled barvice, gibali smo se na odru in razvijali različne motorične spretnosti ter se družili s starši in si izdelali svojo prvo knjigo. 

V skupini “Sončki” so se spraševali kako nastane oblak, mavrica in dež. Vse to so tudi prikazali preko poskusov. V vrtec so povabili tudi starše, kateri so jim pomagali ustvariti mavrico.

V skupini “Metuljčki”  so teden otroka preživeli zelo razigrano, predvsem pa raziskovalno. Družili so se z otroki iz ostalih skupin, raziskovali in igrali so se s vprašanjem Zakaj? in odgovorom Zato,… Vprašanja in odgovore pa so črpali iz raznih eksperimentov in raziskovanjem drugačnih predmetov v igralnici. Povabili so tudi starše, ki so se z otroki preizkusili v različnih eksperimentih in prebudili svojo radovednost.

V skupini “Sovice” so s pomočjo interneta odgovarjali na zastavljena vprašanja, ogledali so si želvo, obiskali so kmetijo Geršak (“pr Strahi”), pogovarjali so se o čustvih in se igrali čustveno pantomimo,  gibali so se z Juvijem in se družili z otroki iz skupine Metuljčki.

Zapisala Karmen Ferčec, dipl. vzg. 

 

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)